- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Italiaans burrata recept met tomaten
Burrata en pomodori essiccati al sole, de zongedroogde tomaten met smaak van de i Contadini boerderij in Puglia, maken een briljante zomersalade!

Table of contents
Zongedroogde tomaten spannen de kroon op dit gerecht” Burrata is de grote zus van mozzarella. De grote, bloemige witte kaasbollen hebben een romige kern en zijn een ideaal ingrediënt voor tomatenrecepten, zoals deze interpretatie van een klassieke caprese salade . We zijn er trots op dat we de iContadini pomodori in onze winkel kunnen aanbieden! >> KLIK HIER VOOR DE TOMATEN!
Samen met pomodori essiccati al sole, de zongedroogde tomaten met smaak van de i Contadini boerderij, smaakt burrata gewoonweg heerlijk. Een heerlijke vegetarische salade voor de zomer!

Geconcentreerde tomatensmaak dankzij Pomodori secchi
Burrata “iContadini” con pomodori essiccati al sole – Recept
Porties: 1
Werktijd: 15 min
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Ingrediënten
- 1 schep Burrata grande BIO (180 g)
- 8 Zoetwaterpitten
- 2 langwerpige eitomaten
- 2 EETLEPELS extra vierge olijfolie
- Snufje gedroogde oregano
- Basilicum
- Zout, peper
Voorbereiding
- Snijd de ei-tomaten in plakjes van ongeveer 5 millimeter dik.
- Leg de kaasbol in het midden van het bord en schik de plakjes tomaat eromheen als een ring.
- Leg nu de pomodori essiccato al sole bovenop de verse tomaten als decoratieve tweede laag.
- Bestrooi de salade al Gusto met een beetje zout, peper en gedroogde oregano.
- Bedek het bord met een paar druppels extra vierge olijfolie.
De ingrediënten voor dit gerecht en de specialiteiten van i Contadini zijn natuurlijk te vinden in onze winkel op Gustini.nl
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment