- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Citroen tiramisu – recept met Pasen Colomba
Met Pasen neemt het verlangen naar lichte lentetaarten toe. Als je gasten op bezoek krijgt, waarom serveer je de paastaart dan niet in de vorm van een citroenachtige tiramisu? Het smaakt heerlijk fris en zal iedereen verrassen omdat het er zo mooi uitziet! In dit recept wordt een colomba gebruikt en in plakjes gesneden. Je […]

Met Pasen neemt het verlangen naar lichte lentetaarten toe. Als je gasten op bezoek krijgt, waarom serveer je de paastaart dan niet in de vorm van een citroenachtige tiramisu? Het smaakt heerlijk fris en zal iedereen verrassen omdat het er zo mooi uitziet!
In dit recept wordt een colomba gebruikt en in plakjes gesneden. Je kunt deze cake echter ook vervangen door ladyfingers, die je in laagjes in een klassieke ovenschotel kunt leggen.
Wist je dat? De Colomba-cake is het Italiaanse equivalent van het Duitse paaslam. Het is een lichte, luchtige cake gemaakt van gistdeeg, gebakken in de vorm van een duif.

Colomba tiramisu met limoncello
Bereidingstijd: 60 minuten + min. 4 uur rusttijd
Porties: 6-8
Ingrediënten Tiramisu Colomba
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 500 g mascarpone
- 20 ml limoncello
- 1 colomba, ongeveer 900 g
- 1 snufje zout
- 4 espresso’s
- 5 el poedersuiker
- Zest van een biologische citroen
- 10 muntblaadjes
Bereiding van citroentiramisu
- Scheid de eieren.
- Klop in een grote kom de suiker en eidooiers samen tot de suiker volledig is opgelost.
- Voeg nu de mascarpone en limoncello toe aan de room en roer tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel voorzichtig door de mascarponecrème.
- Zet de afgewerkte crème 30 minuten in de koelkast.
- Snijd de Colomba cake kruislings in 3 gelijke stukken.
- Doordrenk elk sneetje met een beetje espresso.
- Smeer de helft van de room op de bodem. Leg het middenstuk erop en besmeer met de andere helft van de room. Plaats vervolgens het deksel erop.
- Garneer de colomba tiramisu met citroenrasp en muntblaadjes en bestuif met poedersuiker.
- Laat de cake minstens 4 uur rusten in de koelkast. Hij smaakt nog beter als je hem een nacht in de koelkast laat staan.
Heb je vragen over dit zirkoon tiramisu recept of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!
De tiramisu stap voor stap in foto’s
Als je de voorkeur geeft aan de klassieke manier, vind je hier het recept voor tiramisu op Italiaanse wijze.
Klassieke tiramisu
In de winter en met Kerstmis moet je absoluut een tiramisu met speculaas proberen!
Speculaas tiramisu
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment