Pastagiganten uit Italië

Cannelloni, lumaconi, cochiglioni en co. Naast de bekende “normale” pastavormen zoals spaghetti, maccheroni, penne, lasagne enzovoort, is er ook pasta uit Italië die opvalt door zijn grootte. Ze hebben meestal de uitgang -oni en kunnen zelfs zonder foto worden herkend als pastagiganten. Natuurlijk hebben we ook enkele voorbeelden hiervan in ons pasta-assortiment: cannelloni, pennoni, paccheri, […]

From Jens 1 Min Reading time

Cannelloni, lumaconi, cochiglioni en co.

Naast de bekende “normale” pastavormen zoals spaghetti, maccheroni, penne, lasagne enzovoort, is er ook pasta uit Italië die opvalt door zijn grootte. Ze hebben meestal de uitgang -oni en kunnen zelfs zonder foto worden herkend als pastagiganten. Natuurlijk hebben we ook enkele voorbeelden hiervan in ons pasta-assortiment: cannelloni, pennoni, paccheri, rigatoni en conchiglioni. Vooral als je eens iets anders wilt koken dan pasta met tomatensaus, moet je de reuzenpasta proberen.

conchiglioni

Gevulde conchiglioni

Hoe gebruik je pastagiganten?

Door hun grootte zijn de pastareuzen natuurlijk een beetje “log” en worden ze daarom niet zomaar met saus geserveerd zoals spaghetti of fusilli. Hun grootte geeft ze echter nog een voordeel dat creatieve koks veel speelruimte geeft: Je kunt de reuzenpasta vullen met van alles en nog wat en gebruiken voor eenpansgerechten. Of je nu kiest voor een gehaktvulling of de klassieke combinatie van ricotta en spinazie of andere vlees- of vegetarische vullingen is aan jou. Het enige belangrijke om te weten is dat je de reuzenpasta lichtjes moet voorkoken en dan pas vullen – bij voorkeur met een trechter of spuit.

cannelloni ricotta spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazievulling

Recepten voor cannelloni

Als je trek hebt gekregen of zin hebt om te koken, raden we je graag een paar recepten voor cannelloni uit onze collectie aan. Allereerst is er het recept voor cannelloni met een gehaktvulling uit Noord-Italië. In Zuid-Italië, waar de Italiaanse verse kazen mozzarella, burrata en ricotta worden geproduceerd, worden dezelfde kazen gebruikt. Zo is er het recept voor cannelloni met ricotta en spinazievulling.
Neem af en toe een kijkje in onze receptenverzameling – er komen steeds nieuwe recepten bij!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Mandatory fields