Pasta alla Norma – Recept

Het klassieke pastarecept uit Sicilië dat iedereen moet proberen! Met aubergines, tomaten en ricotta. Eenvoudig recept, erg lekker!

From Jens 2 Min Reading time

Heb je vragen over dit Pasta alla Norma recept of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Geef dan snel een reactie hieronder!

Pasta alla Norma is een typisch Siciliaans gerecht. Het wordt meestal bereid met spaghetti, maar penne of penne rigate worden ook gebruikt. Het is vernoemd naar de opera Norma van Vincenzo Bellini, maar niemand kan met zekerheid zeggen hoe de naam van de opera in de 19e eeuw precies is overgebracht op het gerecht.

Aan de kleuren van het gerecht wordt een symbolische waarde toegekend: Aan de ene kant zouden het zwart van de aubergines en het wit van de ricotta salata (een Siciliaanse kaas) de vulkaan Etna en zijn besneeuwde top voorstellen, terwijl aan de andere kant de Italiaanse driekleur wordt weerspiegeld in het groen van de basilicum, het rood van de tomaten en het wit van de ricotta salata.

Als je geen tijd hebt om te koken, vind je hier sauzen die net zo goed smaken als zelfgemaakte!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields