- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Pasta alla Norma – Recept
Het klassieke pastarecept uit Sicilië dat iedereen moet proberen! Met aubergines, tomaten en ricotta. Eenvoudig recept, erg lekker!

Table of contents
Heb je vragen over dit Pasta alla Norma recept of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Geef dan snel een reactie hieronder!
Pasta alla Norma is een typisch Siciliaans gerecht. Het wordt meestal bereid met spaghetti, maar penne of penne rigate worden ook gebruikt. Het is vernoemd naar de opera Norma van Vincenzo Bellini, maar niemand kan met zekerheid zeggen hoe de naam van de opera in de 19e eeuw precies is overgebracht op het gerecht.
Aan de kleuren van het gerecht wordt een symbolische waarde toegekend: Aan de ene kant zouden het zwart van de aubergines en het wit van de ricotta salata (een Siciliaanse kaas) de vulkaan Etna en zijn besneeuwde top voorstellen, terwijl aan de andere kant de Italiaanse driekleur wordt weerspiegeld in het groen van de basilicum, het rood van de tomaten en het wit van de ricotta salata.
Als je geen tijd hebt om te koken, vind je hier sauzen die net zo goed smaken als zelfgemaakte!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment