Pizza Cosacca – Recept

Pizza Cosacca is een traditionele Napolitaanse pizza: verbazingwekkend minimalistisch in zijn recept, heerlijk en absoluut authentiek. Hij is minder bekend dan de Margherita, maar hij laat zien hoe een delicatesse kan worden gemaakt met slechts een paar ingrediënten van hoge kwaliteit.

From Jens 2 Min Reading time

Pizza cosacca

Recept afdrukken
0
Probeer deze traditionele pizza uit Napels. Het geheim? Pecorino Romano!
4 Pizza’s
Ingrediënten
Equipment
  • Pizzaschil
  • Pizzasnijder, of mes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Verwarm de pizzaoven voor op de juiste temperatuur.
  2. Step 2
    Vorm een bal deeg tot een pizza.
  3. Step 3
    Verdeel er gelijkmatig 160 g pizzatomaten over. De bodem moet tot aan de rand bedekt zijn.
  4. Step 4
    Verdeel 40 g van de geraspte pecorino gelijkmatig over de pizza.
  5. Step 5
    Werk af met een paar druppels extra vierge olijfolie en plaats in de oven.
  6. Step 6
    Na 2-4 minuten is de pizza klaar in de pizzaoven. Voor een gelijkmatige bruining moet de pizza regelmatig worden omgedraaid.
  7. Step 7
    Maak de pizza na het bakken af met een eetlepel geraspte pecorino en een drupje olijfolie, garneer met een paar blaadjes basilicum en serveer zo snel mogelijk.
  8. Step 8
    Ga op dezelfde manier te werk voor de overige pizza’s.
Do you like the recipe?
Pecorino Romano

Deze schapenkaas staat bekend om zijn intense en pittige smaak. De smaken zijn vooral heerlijk als de pecorino vers geraspt is. Het geeft altijd een smaakkick!

Dit is een Pizza Cosacca

De pizza is gemaakt van klassiek Napolitaans deeg, dat in een steenoven op hoge temperatuur wordt gebakken tot de buitenkant luchtig en de binnenkant heerlijk zacht is. De pizza wordt eenvoudig belegd met een smakelijke tomatensaus, traditioneel gemaakt van San Marzano tomaten.

In plaats van de klassieke mozzarella wordt voor de Cosacca pizza fijngeraspte Pecorino Romano gebruikt, waarvan de pittige smaak perfect harmonieert met de tomatensaus. Hoewel Pecorino Romano bekend is in Duitstalige landen, wordt het vaak geassocieerd met pastagerechten (bijvoorbeeld cacio e pepe of carbonara). De combinatie met pizza is nog steeds meer een insider tip.

Video tutorial met pizza wereldkampioen Civitiello

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree


Hoe de Kozakken aan pizza kwamen

De naam “Cosacca” wordt vaak toegeschreven aan Kozakken soldaten die in de 19e eeuw door Europa reisden en deze pizza met tomaten en pittige kaas geserveerd kregen toen ze Napels bezochten. Omdat de pizza zo populair was bij de Kozakken, werd hij naar hen vernoemd. Een andere theorie ziet de naam “Cosacca” meer als een verwijzing naar de rustieke en eenvoudige bereiding van de pizza, waarvoor geen mozzarella nodig is. Deze kaas was vroeger immers een luxeproduct dat niet altijd verkrijgbaar was.

De Cosacca is nog steeds een geheime tip

Pizza Cosacca is minder bekend in Duitsland omdat hij niet voldoet aan de gangbare tradities die hier populair zijn. Wij associëren pizza vaak met een kaasachtige ervaring: een dikke laag mozzarella die aan slierten trekt. Bovendien heeft de pizza Cosacca geen “marketingmoment” zoals de Margherita met zijn verhaal dat verwijst naar de Italiaanse nationale vlag. Toch is het absoluut de moeite waard om deze pizza eens te proberen.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields