- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Kerstmis – Recepten uit Sicilië
Het kerstdiner is ook een echt instituut in Sicilië. Kerstmis is een datum die de vrouwen maanden van tevoren plannen. Als het zover is, versieren ze thuis de tafel met kerstmanden vol amandelen, heldere citroenen en geurige Arance rosse, de heerlijk aromatische bloedsinaasappels uit de voet van de Etna.

Receptideeën voor Siciliaanse kerst
Het kerstdiner is ook een echt instituut in Sicilië. Kerstmis is een datum die de vrouwen maanden van tevoren plannen. Als het zover is, versieren ze thuis de tafel met kerstmanden vol amandelen, heldere citroenen en geurige arance rosse, de heerlijk geurende bloedsinaasappels. bloedsinaasappels van de voet van de Etna.
Italië: Een traditioneel kerstmenu uit Sicilië
Onze Gustini-voedselscout Aldo komt oorspronkelijk uit het oosten van Sicilië. Hij kan zich nog herinneren dat hij als kind wakker werd op de ochtend van eerste kerstdag met de heerlijke geuren die uit de keuken kwamen. Hij reist nog steeds elk jaar naar Sicilië om het traditionele kerstdiner met de hele familie te vieren. Ik zal je vertellen wat er nu op tafel staat.

Siciliaans voorgerecht voor Kerstmis
De primo piatto: Een klein traditioneel voorgerecht van “Calvofiore in pastella”, krokant gebakken bloemkoolroosjes in een mild beslag of “Insalata di stoccafisso”, een sappige salade van geweekte kabeljauw met kappertjes, olijven en verse olijfolie. olijven en verse olijfolie.
Hoofdgerecht van het Siciliaanse kerstmenu
Dumplings zijn een must met kerst op Sicilië! Wat er precies in de vulling gaat, verschilt van regio tot regio tussen Catania en Ragusa, Trapani en Modica. Je vindt vooral kleine calzoni met spinazie, gekookte groenten of salsiccia en dunne met béchamel, mozzarella, aardappelen en prosciutto cotto gevulde foccaccia.


Dessert van het Siciliaanse kerstmenu
Met Kerstmis waait de zoete geur van crispelle di riso col miele door de straten en huizen van Sicilië. Deze crispelle zijn vingerdikke, zoete broodjes gemaakt van een soort dikke rijstpudding met veel honing. honing en dan gebakken in een grote pan met olie tot ze drijven. “Collorelle di Caltagirone”, een gekruld rond gebakje gevuld met amandelen en honing, is ook een must onder de kerstdesserts van Sicilië.
Drankjes voor Siciliaanse Kerst
We raden de heerlijke wijnen van Sicilië aan als begeleiding, zoals de nobele Nero d’ Avola of de grote dessertwijnenzoals Vino alla Mandorla of de beroemde Marsala met zijn volle smaak.
Buon appetito e Buone Feste!

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment