Kerstmis – Recepten uit Sicilië

Het kerstdiner is ook een echt instituut in Sicilië. Kerstmis is een datum die de vrouwen maanden van tevoren plannen. Als het zover is, versieren ze thuis de tafel met kerstmanden vol amandelen, heldere citroenen en geurige Arance rosse, de heerlijk aromatische bloedsinaasappels uit de voet van de Etna.

From Jens 2 Min Reading time

Receptideeën voor Siciliaanse kerst

Het kerstdiner is ook een echt instituut in Sicilië. Kerstmis is een datum die de vrouwen maanden van tevoren plannen. Als het zover is, versieren ze thuis de tafel met kerstmanden vol amandelen, heldere citroenen en geurige arance rosse, de heerlijk geurende bloedsinaasappels. bloedsinaasappels van de voet van de Etna.

Italië: Een traditioneel kerstmenu uit Sicilië

Onze Gustini-voedselscout Aldo komt oorspronkelijk uit het oosten van Sicilië. Hij kan zich nog herinneren dat hij als kind wakker werd op de ochtend van eerste kerstdag met de heerlijke geuren die uit de keuken kwamen. Hij reist nog steeds elk jaar naar Sicilië om het traditionele kerstdiner met de hele familie te vieren. Ik zal je vertellen wat er nu op tafel staat.

Gefrituurde bloemkool - Calvofiore in pastella

Siciliaans voorgerecht voor Kerstmis

De primo piatto: Een klein traditioneel voorgerecht van “Calvofiore in pastella”, krokant gebakken bloemkoolroosjes in een mild beslag of “Insalata di stoccafisso”, een sappige salade van geweekte kabeljauw met kappertjes, olijven en verse olijfolie. olijven en verse olijfolie.

Hoofdgerecht van het Siciliaanse kerstmenu

Dumplings zijn een must met kerst op Sicilië! Wat er precies in de vulling gaat, verschilt van regio tot regio tussen Catania en Ragusa, Trapani en Modica. Je vindt vooral kleine calzoni met spinazie, gekookte groenten of salsiccia en dunne met béchamel, mozzarella, aardappelen en prosciutto cotto gevulde foccaccia.

Hoofdgerecht van het Siciliaanse kerstmenu
Dessert op Sicilië

Dessert van het Siciliaanse kerstmenu

Met Kerstmis waait de zoete geur van crispelle di riso col miele door de straten en huizen van Sicilië. Deze crispelle zijn vingerdikke, zoete broodjes gemaakt van een soort dikke rijstpudding met veel honing. honing en dan gebakken in een grote pan met olie tot ze drijven. “Collorelle di Caltagirone”, een gekruld rond gebakje gevuld met amandelen en honing, is ook een must onder de kerstdesserts van Sicilië.

Drankjes voor Siciliaanse Kerst

We raden de heerlijke wijnen van Sicilië aan als begeleiding, zoals de nobele Nero d’ Avola of de grote dessertwijnenzoals Vino alla Mandorla of de beroemde Marsala met zijn volle smaak.

Buon appetito e Buone Feste!

Rode wijn uit Sicilië
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Mandatory fields