Kneed de bloem en de eieren geduldig tot een glad, elastisch pastadeeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
Terwijl het deeg rust, bereid je de vulling voor. Hak de Parmaham en Parmezaan grof en mix de twee ingrediënten in een blender tot een fijne pasta.
Rol het deeg vervolgens heel dun uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Een dikte van 2 mm is ideaal.
Gebruik nu de deegroller of een mes om kleine vierkantjes uit te snijden met een randlengte van 4 cm.
Doe iets minder dan een halve theelepel vulling in het midden van elk vierkant.
Vouw vervolgens elk vierkant diagonaal tot een driehoek. Druk de randen stevig samen en wikkel de uiteinden om je wijsvinger. Zo krijg je de typische tortellinivorm. Op de foto's hieronder zie je precies hoe je het ook alweer moet doen.
Kook de tortellini in kokend, royaal gezouten water tot ze boven komen drijven. Dit duurt meestal 2-3 minuten.