Ga terug
Afdrukken
Recept Afbeelding
Voedingswaarde-etiket
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas tiramisu
Voorbereidingstijd
12
uur
uur
Bereidingstijd
1
uur
uur
Dauer:
13
uur
uur
Schwierigkeitsgrad:
Licht
Personen:
8
Ingrediënten
2
Eieren
100
g
Suiker
500
g
Mascarpone
10
ml
Vin Santo
400
g
Speculoos
4
koude espresso's
1
Snufje zout
Poedersuiker voor de garnering
Instructies
Scheid de eieren.
Meng de eierdooiers met de suiker in een grote kom. Als de suiker helemaal is opgelost, roer je de mascarpone en vin santo erdoor.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarpone-eimengsel.
Zet de mascarponeroom 30 minuten in de koelkast.
Giet de espresso in een groot bord en doop elk speculaaskoekje één voor één in de espresso voordat je ze naast elkaar in de ovenschaal legt.
Bedek de speculaas met de mascarponecrème. Herhaal dit proces drie keer.
Verkruimel drie speculaaskoekjes en versier de tiramisu ermee.
Laat de tiramisu een nacht rusten in de koelkast.
Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.