Snijd de citroen doormidden. Grill één helft in een hete pan op de gesneden kant.
Maak een saus van de mayonaise, ketchup en gehakte olijven.
Was de venkel, snijd fijn en marineer met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout, het sap van de andere halve citroen en 1 theelepel olijfolie.
Snijd de salsiccia in de lengte doormidden en bak ze in een pan met 1 tl olijfolie 5 minuten aan alle kanten. Voeg de tijm en venkelzaadjes toe aan de pan.
Haal de groenten uit de olie en laat uitlekken.
Als de salsiccia mooi bruin is, smeer je de olijfmayonaise op de gehalveerde broodjes, vul je ze met de antipasti en voeg je aan elk broodje 2 gehalveerde salsiccia toe.
Maak de hotdogs af met de venkelsalade en garneer met basilicumblaadjes.
Besprenkel tot slot met het sap van de gegrilde citroen.