Kneed de bloem en de eieren tot een soepel deeg, verpak het in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Ondertussen kun je een vulling bereiden (zie verderop in het artikel).
Haal het pastadeeg uit de folie. Rol dun uit op een met bloem bestoven oppervlak met behulp van een pastamachine of deegroller.
Verdeel het deeg in 2 stroken. Ze moeten even lang en breed zijn.
Markeer op een van de stroken met een kopje, een glas of een raviolisteker of iets dergelijks precies waar de ravioli moet komen.
Leg een hoeveelheid vulling ter grootte van een walnoot in het midden van elk van de voorgetekende vormpjes.
Leg nu de overgebleven strook deeg bovenop de eerste en druk stevig aan rond de vullingen zodat er geen lucht tussen de deeglagen zit.
Snijd de ravioli uit met een deegschijf, raviolisnijder of glas en leg ze op een met bloem bestoven doek.
Kook in een grote pan in ruim kokend water met zout ongeveer 3 minuten tot de ravioli naar het oppervlak drijven.