Ga terug
Afdrukken
Recept Afbeelding
Equipment
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Pizzadeeg met Lievito Madre
Voorbereidingstijd
1
dag
dag
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Dauer:
1
dag
dag
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Schwierigkeitsgrad:
Medium
Equipment
Pizzasteen
Ingrediƫnten
10
g
Lievito Madre
30
g
Zout
600
ml
Koud water
50
ml
Olijfolie
1
EL
Suiker
1
kg
Meel
, Tipo 00
Instructies
Meng 10 g Lievito Madre met 100 g bloem, de suiker en ongeveer 50 ml water. Laat 2 uur fermenteren.
Los het zout op in 550 ml koud water.
Doe 900 g bloem in een grote kom. Werk het Lievito Madre mengsel door de bloem. Voeg dan geleidelijk het zoute water toe aan de bloem en kneed goed.
Wanneer alles goed gekneed is, werk je de olijfolie erdoor.
Zodra het deeg elastisch is en niet meer plakt (na ongeveer 10 minuten kneden), dek je het af en laat je het 3 uur op kamertemperatuur staan.
Vorm dan 8 balletjes van gelijke grootte van het deeg, dek af en laat 21 uur rijzen in de koelkast. Laat daarna nog 3 uur rijzen op kamertemperatuur.
Vorm nu elke bal - met je handen of een deegroller - tot een gelijkmatige ronde pizza.
Werk af zoals gewenst en bak af in een voorverwarmde oven op de hoogste temperatuur - idealiter op een pizzasteen.