Maak het voordeeg: Giet het water in een grote kom en los het zout en de suiker erin op. Voeg dan 400 g bloem, olijfolie en alle droge gist toe. Meng alles langzaam tot een soepel deeg.
Voeg de bloem toe en kneed het deeg: Werk geleidelijk de resterende bloem erdoor tot het deeg loskomt van de kom. Kneed het deeg krachtig op een glad werkvlak gedurende 15-20 minuten tot het glad is en een stabiele glutenstructuur ontwikkelt.
Rijzen (het deeg rijst in zijn geheel): Vorm het deeg een beetje om en leg het in een deegbak (of een bak met deksel). Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Stuk voor stuk rijzen (deeg verdeeld in porties rijst): Verdeel het deeg in vier gelijke stukken, vorm er ronde ballen van en laat nog 7,5 uur rusten op kamertemperatuur.
Spreid het deeg uit en bak de pizza:Spreid het deeg uit, beleg naar wens en bak. Je vindt veel ideeën voor echte Italiaanse toppings op onze pagina.