Ga terug
Afdrukken
Recept Afbeelding
Voedingswaarde-etiket
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Panzanella - Italiaanse broodsalade
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Dauer:
20
minuten
minuten
Schwierigkeitsgrad:
Licht
Personen:
4
Ingrediënten
1
Ciabatta
8
Trostomaten
1
Sjalot
1
Komkommer
2
Mozzarella balletjes
100
g
Rucola
8
EL
Olijfolie
extra vierge
2
EL
Balsemico Bianco
Zout
Peper
50
g
Parmezaanse kaas
geschaafd
1
Convenant
Basilicum
Instructies
Pel de sjalot en snijd hem in kleine blokjes.
Schil ook de komkommer en snijd deze in grove blokjes. Snijd ook de tomaten en mozzarella in grove blokjes.
Snijd de ciabatta in grote blokjes en bak deze in 4 el olijfolie in een grote pan goudbruin. Laat vervolgens afkoelen.
Meng in een grote kom de rucola met de in blokjes gesneden tomaten, komkommer en mozzarella.
Meng 4 el olijfolie, balsamico azijn bianco, zout en peper tot een dressing en meng met de salade.
Verdeel het geroosterde brood over de salade.
Versier de kom met geplukte basilicum en Parmezaanschilfers.