Stapel de bloem op en laat in het midden een kuiltje over voor de eieren. Leg de eieren in het midden en roer ze met een vork door de bloem. Zorg ervoor dat je "bloemdam" niet breekt en de eieren eruit lopen.
Kneed het deeg vervolgens ongeveer 15 minuten met je handen. Dit zorgt voor een mooi, glad en geel deeg.
Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in een luchtdichte verpakking.
Snijd het deeg doormidden met een mes. Vorm van één deel een bal, druk hem plat en rol hem dan zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven werkvlak met een deegroller.
Bestuif het uitgerolde deeg lichtjes. Vouw nu de bovenkant 5 cm naar binnen vanaf de rand van het deeg. Vouw dan de onderkant nog eens 5 cm naar binnen. Vouw dan de bovenkant weer om, dan de onderkant weer, enzovoort. Wanneer je helften in het midden samenkomen, vouw je de onderste helft op de bovenste helft.
Neem dan een mes en snijd stroken van 1 cm breed uit je gevouwen deeg. Dit creëert je lange tagliatelle.