Ga terug
Afdrukken
Recept Afbeelding
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Gnocchi basisrecept
Bereidingstijd
1
uur
uur
Dauer:
1
uur
uur
Schwierigkeitsgrad:
Medium
Personen:
4
Equipment
Aardappelrasp
Gegroefde plank (alternatief vork)
Instructies
Kook de aardappelen, schil ze en druk ze door een aardappelrasp terwijl ze nog warm zijn.
Zeef de bloem op een werkvlak. Voeg de aardappelpuree, het hele ei en een beetje zout toe.
Kneed alles samen tot je een compact, makkelijk kneedbaar deeg hebt.
Snijd het deeg in vieren en vorm van elk stuk een vingerdikke rol.
Snijd de rolletjes nu in stukjes van 2 cm.
Om de typische ribbels te maken, rol je de deegstukken over de achterkant van een vork of trek je ze over een ribbelplank.
Kook de gnocchi in een grote pan zachtjes kokend water met zout. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.